ارتباط با کارشناس

برای تماس با کارشناسان ما می توانید با شماره زیر تماس بگیرید.

تلفن 44769385-021

و یا پیام خود را از طریق گزینه زیر برای ما ارسال فرمائید.

ارسال درخواست

  رفوگری و مرمت فرش دستباف

مرمت لزوما رفوگری فرش نیست ولی عملیاتی که به نوعی در تکمیل و یا رفع نواقص فرش انجام می شود زیر پوشش رفوگری قرار می گیرد. رفوگری کاری است که معمولا نیازمند تجربه و مهارت خاصی است و افرادی که اقدام به این کار می کنند باید دارای سابقه طولانی در بافت، رنگرزی، شناخت رنگ و مواد اولیه فرش باشند.

کلیه آسیب دیدگی های فرش را می توان به سه گروه تقسیم نمود:

الف- آسیب دیدگی کم

ب- آسیب دیدگی متوسط

پ-  آسیب دیدگی زیاد

 

الف- آسیب دیدگی کم (رفوی درجه سه- رفوی آسان) شامل ترمیم دررفتگی شیرازه- ترمیم پارگی (از بین رفتن ریشه ها)- رفع لکه های سطحی

این نوع آسیب دیدگی لزوما به متن و نقشه فرش ربطی نداشته و گاهی اوقات از ریشه های آماده برای ترمیم فرش استفاده می شود. در موردی که ریشه ها به طور تک تک یا در فواصل مختلف از بین رفته باشد، می توان با وارد کردن نخ های مشابه چله در گلیم و در لبه فرش چله ها را کامل کرد.

برای ترمیم شیرازه نیز بهتر است نقاط آسیب دیده در کنار فرش کاملا خالی شده و سپس با نخ همرنگ و با همان ضخامت شیرازه ها کامل شود. درمورد رفع لکه های کوچک و سطحی، مقدار کمی پرداخت (قیچی)، چنانچه تفاوت زیادی در ارتفاع پرزها ایجاد نکند، می تواند موثر باشد. برای از بین بردن لکه ها استفاده از مواد رنگبر چون باعث کم رنگ شدن تمام رنگ زیر لکه می شود، توصیه نمی گردد.

ب- آسیب دیدگی متوسط (رفوی درجه 2—رفوی متوسط) – ساییدگی ها- پارگی های کوچک – بیدزدگی.

در این     آسیب دیدگی معمولا چله فرش سالم مانده و قابل استفاده است.

پ- آسیب دیدگی زیاد (درجه یک- رفوی سخت و کامل) شامل موارد زیر و مشابه آنها:

1-     سوختگی قسمتی از فرش

2-     پاره شدن وساییدگی در اثر حمل فرش یا وارد آمدن وسایل نوک تیز و ضربات سنگین یا رطوبت زیاد. در این نوع آسیب دیدگی معمولا گره ها همراه با چله فرش از بین رفته و نیاز به ترمیم اساسی دارد.

  روش مرمت بازار، یا علمی است که بر مبنای علم مرمت کار میشود (همان مرمت ایتالیایی ) یا شیوه بازاری که فرش به گونه ای مرمت می‌شود که ایراد فرش قابل تشخیص نباشد (روش مرمت آمریکایی)

  معمولا در مرمت فرش سن فرش ملاک مهمی است که از این نظر فرشها به سه دسته تقسیم می‌شوند. فرش‌های 1 تا 30 سال (فرش‌های نو) از 30 تا 100 سال و از 100 سال به بالا(فرشهای عتیقه)

 

 ارزشیابی و تعیین سن در مورد قدمت مهم است. مثلاً قدمت فرش تا 30 سال باید بر مبنای روش آمریکایی باشد و هیچ گونه تغییر رنگ نداشته باشد و مکانیسم کار به گونه ای باشد که فرش مانند روز اول شود.در قدمت 30 تا 100 سال، معمولا روش مرمت به سبک ایتالیایی است و ارزش فرش در قدمت فرش نهفته است. در فرش با سن 100 سال به بالا، در وضعیت فعلی فرش را حفظ می‌کنند که خرابی فرش بیشتر نشود مثلا ممکن است2 تیکه فرش با این قدمت پیدا شود در این مواقع نمی‌توان آن‌ها را بهم بند زد و فرش جدید ساخت. در این مواقع یک پارچه سفید بر سطحی بدون خلل وفرج پهن می کنند و تیکه های فرش را روی پارچه قرار می‌دهند تا قطعات فرش بیشتر آسیب نبینند.  پرسش این است که آیا هر فرشی را می توان مرمت نمود؟ یا اینکه هر فرشی ارزش سوزن خور نمودن را دارد یا نه؟ پاسخ این است که در این مواقع تشخیص با کارشناس مرمت فرش است بر مبنای سن فرش ،  از طرفی مبنای قیمت مرمت فرش، رجشمار فرش، کهنگی و سختی کار است.  به طور کلی مرمت یا تکمیل یک مرحله تولید فرش است که می توان برای آن استاندارد تعریف نمود تا علاوه بر تاثیر کیفیت فرش ارزش کار مرمت کاران نیز در پروسه تولید فرش شناسانده شود. مرحله ای بسیار پر کاربرد که از زمان جدا شدن  فرش از دار تا ورود کالا به بازار بر روی فرش‌های نو حائز اهمیت است و بر روی فرش‌های پا خورده و دارای قدمت، سبکی متفاوت از کار است.

  شناخت کیفیت مواد اولیه، رنگرزی فرش، سبک بافت فرش، آشنا بودن با کم کاری‌هایی که ممکن است در هر کدام از مراحل فرآیند فرش صورت گیرد و هر آنچه که با ساختار فرش در ارتباط است در هر چه بهتر انجام دادن کار یک مرمت کار مهم است.

جهت انجام هر چه سریعتر و دقیق تر مرمت و رفوی فرش، لطفا در اولین گام به منظورمشاوره و راهنمایی مشتریان، با مدیریت خدمات پس از فروش  راگچری تماس حاصل فرمایید (شماره تماس 44769385 -021 ) .